Putin odbio poziv parlamenta da nametne sankcije Gruziji

Foto: AFP
Ruski predsjednik Vladimir Putin odbio je u utorak poziv parlamenta da nametne sankcije protiv Gruzije te rekao da je važnije zagladiti zategnute odnose nego reagirati na provokacije “hulja”.

Putin je to rekao kratko nakon što je ruski parlament jednoglasno podržao rezoluciju kojom se od vlade traži da nametne sankcije Gruziji koje bi Putin trebao odobriti, mjera koja bi izazvala oštru eskalaciju političkog spora sa susjednom Gruzijom.

Moskva je kritizirala proteklih tjedana antiruske prosvjede u Gruziji i u ponedjeljak osudila neprimjeren govor protiv Putina na gruzijskoj televizijskoj postaji. Kremlj je već ranije odgovorio na događaje privremenom zabranom putničkih letova između dvije zemlje, zbog čega gruzijskom turizmu prijete velike štete s obzirom na to da preko milijun Rusa svake godine posjeti tu zemlju.

Iz donjeg doma ruskog parlamenta, Dume, poručili su u utorak kako žele da Moskva učini dodatne korake te su predložili nametanje gospodarskih sankcija Tbilisiju.

Predsjednik Dume Vjaćeslav Volodin rekao je kako zastupnici žele da Moskva zabrani uvoz gruzijskog vina i mineralne vode te da se financijski kazne obustavljam doznaka gruzijski građani koji rade u Rusiji, prenosi Hina.

Putin je objasnio da neće podržati sankcije i da želi popraviti, a ne pogoršati veze s bivšom sovjetskom republikom.

“Kako bismo ponovno vratili potpune veze, neću ništa učiniti da zakompliciram naše odnose”, rekao je Putin tijekom posjeta Ekaterinburgu.

Ciljajući na verbalne napade na njega, ruski predsjednik je dodao da nema smisla reagirati na kako je rekao izljeve “nekih hulja”.

(Vijesti.ba)

 

Admin

Author: Admin