Collina: VAR za sada dobro funkcionira

Izvor: REUTERS/Darren Staples Livepic

Sudački video asistent (VAR) od uvođenja u upotrebu u nogometu izazvao je veliki broj kontroverzi, ali Pierliugi Collina, predsjednik Sudačkog odbora Svjetske nogometne federacije (FIFA), zadovoljan je kako za sada funkcionira, prenosi Anadolija.

“Jako sam zadovoljan što VAR za sada jako dobro funkcionira. Moram priznati da je napravljeno nekoliko grešaka i, iako je to razumljivo, to se nije trebalo dogoditi. Žalim zbog toga”, kazao je Collina za FIFA-inu internet stranicu.

Nedavno je Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) uveo nova pravila za koja Collina tvrdi da će donijeti povećanje fluidnosti u igri.

“Nova procedura prilikom golmanskog ispucavanja iz peterca čini igru fluidnijom, a novim pravilima kod zamjene igrača štedit ćemo vrijeme”, istaknuo je Collina.

Među novim pravilima, koja su usvojena na proljeće, je i ono koje se odnosi na igranje rukom obrambenog igrača u šesnaestercu. Od sada će se svako igranje rukom iznad visine ramena kažnjavati jedanaestercom, nezavisno od toga je li igrač imao namjeru ili ne.

Isto tako rukom neće biti moguće postići gol, bez obzira je li lopta napucana ili ne.

Izvor N1

Admin

Author: Admin